Разлика помеѓу преработките на „Анита Ангеловска-Бежоска“

#1Lib1Ref
(#1Lib1Ref)
(#1Lib1Ref)
Авторка е на повеќе стручни и научни трудови од областа на монетарната политика и макроекономската политика, воопшто, како и на трудови од областа на фискалната политика и управувањето со јавните финансии. Досега учествувала на голем број значајни научни собири и конференции од областа на економијата, од меѓународен карактер<ref>Central Baking - Podcast: North Macedonia on the brink of change https://www.centralbanking.com/central-banks/governance/people/4152376/podcast-north-macedonia-on-the-brink-of-change</ref>.
 
Во текот на нејзината досегашна кариера, таа била ангажирана и како предавач на повеќе домашни и меѓународни образовни и научни институции<ref>Предавање на вицегувернерот на НБРМ http://arhiva.ugd.edu.mk/mk/ugd/vesti/388-predavanje-na-viceguvernerot-na-nbrm.html</ref>.
 
==Приватен живот==