Разлика помеѓу преработките на „Македонска Каменица“

нема опис на уредувањето
Климата во подрачјето на Македонска Каменица е умерено континентално-планинска. Врнежите се распоредени нееднакомерно.
Градот има природно мешана шума од вид на [[даб]], [[багрем]] и [[бор (дрво)|бор]] и квалитетна вода за пиење.
 
==Администрација и Политика==
 
Во селото постои изборното место бр. 0609,0610,0610/1,0611,0611/1,0612,0612/1 според [[Државна изборна комисија на Македонија|Државната изборна комисија]].које сместено во објектот на основното училиште с.македонска каменица
 
На [[Македонски претседателски избори (2019)|претседателските избори во 2019 година]], на ова изборно место биле запишани вкупно 4.272 гласачи.
 
== Општествени установи ==
782

уредувања