Разлика помеѓу преработките на „Чифлик (Кочанско)“

нема опис на уредувањето
* '''Староседелци:''' ''Табаци (11 к.), Ќеримци или Јанковци (9 к.), Пачаризи (8 к.) и Бошковци (4 к.)'' они порано живееле во старото село. ''Табаци и Бошковци'' порано биле еден род, во родот Ќеримци некој човек се оженил со православна [[Роми|Ромка]], и затоа во овој род и сега има некои луѓе со темна боја на кожата.
* '''Доселеници:''' ''Трогерчанци (5 к.)'' доселени се од селото [[Трогерци]] кај [[Штип]]; ''Златановци (5 к.)'' доселени се од селото [[Чешиново]], таму биле род со ''Кашовци; Неделковци (6 к.)'' доселени се од селото [[Ерџелија]] во [[Овче Поле|Овче Поле;]] ''Шоневци (3 к.)'' доселени се од селото [[Спанчево|Спанчево;]] ''Припечанци (2 к.)'' доселени се од селото [[Припечани|Припечани;]] ''Јаќимовци (1 к.)'' основачот на родот е доселен како посинет од селото [[Спанчево]]; ''Вардинци (5 к.) и Колевци (9 к.)'' доселени се, но не знаат од каде.<ref>{{Наведена книга|title=Кочанска Котлина|last=Трифуноски|first=Јован|publisher=Универзитетска печатница|year=1970|isbn=|location=Скопје|pages=}}</ref>
 
==Администрација и Политика==
 
Во селото постои изборното место бр. 0885 според [[Државна изборна комисија на Македонија|Државната изборна комисија]].које сместено во објектот на дом на култура с.чифлик
 
На [[Македонски претседателски избори (2019)|претседателските избори во 2019 година]], на ова изборно место биле запишани вкупно 537 гласачи.
 
== Култура и спорт ==
782

уредувања