Разлика помеѓу преработките на „Извор“

Додадени 238 бајти ,  пред 2 години
* „Бела тага на изворот“ - песна на македонскиот поет [[Ацо Шопов]].<ref>Ацо Шопов, ''Песни''. Скопје: Македонска книга, Мисла и Култура, 1988, стр. 42.</ref>
* „Ноќен извор“ - песна на македонскиот поет Ацо Шопов.<ref>Ацо Шопов, ''Песни''. Скопје: Македонска книга, Мисла и Култура, 1988, стр. 94-95.</ref>
* „Извор ми вода извират“ - македонска народна песна.<ref>Блаже Тренески, ''Стојна ситноода''. Скопје: Студентски збор, 1981, стр. 42-43.</ref>
 
== Наводи ==