Разлика помеѓу преработките на „Валентина Божиновска“

нема опис на уредувањето
Ознаки: Нагледно уредување Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
| деца =
}}
'''Валентина Божиновска''' (родена на {{роден|13|април|1967}} година во {{родена во|Скопје}}) е македонска глумица и политичарка. Доцент, д-р по филолошки науки. Моментално еПоранешен директор на [[Комисија за односи со верските заедници и религиозните групи|Комисијата за односи со верските заедници и религиозните групи]].<ref>[http://www.kovz.gov.mk/?ItemID=1FD4A61B91DEC142B592E6BA5FC5D194 Комисија за односи со верските заедници и религиозните групи]</ref>
 
Од [[1998]] до [[2002]] година пратеник во [[Собранието на Македонија]]; од 2005 - 2006 советник во град [[Скопје]]; од 2006 - 2008 пратеник во Собранието на Република Македонија; Претседател на Пратеничката група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Царството [[Јапонија]]; Член на Националниот совет за евроинтеграции, Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците, Комисијата за европски прашања, Делегацијата на Собранието на Република Македонија во Парламентарниот комитет за стабилизација и асоцијација, Пратеничката група на Собранието на Македонија за соработка со Парламентот на [[Канада]], Пратеничката група на [[Собранието на Македонија]] за соработка со Парламентот на [[Словенија]].
Анонимен корисник