Разлика помеѓу преработките на „Меѓународен фестивал на филмската камера „Браќа Манаки““

* 2015 – [[Матјаш Ердиј]] за ''Синот на Саул''
* 2016 – [[Јани Петери- Паси]] за ''Најсреќниот ден во животот на Оли Маки'' <ref>http://setaliste.com.mk/%D0%88%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%9F%D0%B5%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8-%D0%9F%D0%B0%D1%81%D0%B8-%D0%BE%D0%B4-%D0%A4%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BD%D0%B0/</ref>
* 2017 - [[Марсел Рев]] за ''Месечината на Јупитер'' <ref>https://www.fakulteti.mk/news/17-10-01/ungarecot_marsel_rev_e_dobitnik_na_zlatnata_kamera_300_na_filmskiot_festivalot_brakja_manaki</ref>
* 2018 - [[Хонг Кјонг-Пјо]] за ''Горење''<ref>https://www.manaki.com.mk/mk/2018/12/06/%d0%b4%d0%be%d0%b1%d0%b8%d1%82%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%be%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d1%80%d0%b0-300-%d0%bd%d0%b0-39-%d0%b8%d1%84%d1%84%d0%ba/</ref>
 
=== Добитници на Сребрена камера 300 ===