Разлика помеѓу преработките на „Албанска кујна“

Додаден 11 бајт ,  пред 2 години
поврзница
(средување)
(поврзница)
Регионално, еволуирале делумно различни јадења, исто така има и различни варијанти на исто јадење, кои варираат од област до област, но исто така и од село до село. Недостатокот на пишани рецепти отежнува да се состави сигурна збирка рецепти. Сепак, постојат многу готвачи за албанските јадења од Албанија, Косово и Македонија.
 
Типични пијалаци вклучуваат [[гроздова ракија]] и Раки„раки манимани“ (ракија од црница), Коњаккоњак Скендербеј, турско кафе, еспресо и планински чај. Исто така, Албанија со векови има богата винска култура, која едвај е позната во странство. Со некои јадења исто така се пие матеница.
 
==Култура на јадење==