Разлика помеѓу преработките на „Историја на Пиринска Македонија (1913 - 2005)“

с
нема опис на уредувањето
с
с
Овие свои ставови Георги Димитров подоцна и ќе ги потврди со формулирање на следниве три точки:{{факт}}
 
1. Признавање на македонската нација како посебна словенска нација на Балканот и (С)РНР Македонија како национална држава на Македонците.
 
2. Признавање на националните права на Македонците во Пиринска Македонија под управата на Отечествено-фронтовската бугарска држава.
3.552

уредувања