Разлика помеѓу преработките на „Бахами“

Додадени 592 бајти ,  пред 7 месеци
нема опис на уредувањето
с
'''Религии:''' Баптисти: 35,4%, Англикани: 15,1%, Римски Католици 13,5%, Пентекостални 8,1%, Црква на Бог 4,8%, Методисти 4,2% други Христијани 15,2%<ref name="cia.gov"/> , други Протестанти 12%, без религија или непозната 3%, други 2%<ref>[http://www.thebahamasguide.com/facts/religion.htm Religion, Faith and God in the Bahamas]</ref>. Во категоријата „други“ ги вклучува Евреите, Муслиманите, Хиндусите и практикантите на Обеа.<ref name=Freedom>[http://www.state.gov/g/drl/rls/irf/2005/51625.htm Bahamas – International Religious Freedom Report 2005] – accessed 8 August 2008</ref>
 
*[[Христијани]] - 326,400
*[[Муслимани]] - 340
*Без Религија - 10,540
*Народна Религија - 1,020
Други - 1,020
 
{{bar box
|float=right
|title=Верници во Бахами<ref>[http://www.stat.gov.mk/publikacii/knigaX.pdf Попис 2002, книга 10, 335 стр.]</ref>
|barwidth=200px
|bars=
{{bar percent|Христијани|blue|96.00}}
{{bar percent|Муслимани|green|0.10}}
{{bar percent|Без Религија|yellow|3.10}}
{{bar percent|Народна Религија|red|0.30}}
{{bar percent|Други|black|0.30}}
}}
'''Јазици:''' Англиски (официјален), бахамски дијалект <ref>[http://bahamas-guide.info/travel.basics/languages/ Bahamas Languages] – accessed August 8, 2008</ref>
 
782

уредувања