Разлика помеѓу преработките на „Разговор со корисник:P.Nedelkovski“

 
:{{коментар}} {{одговор|Vlad5250}} Идејата во принцип е добра, но има еден значаен проблем. Јас сум секојдневно посветен на преведување таму, и доследно ги преведувам поимите со години, а тоа се во голема мера поими кои ги нема во правописот, во речници или во општа употреба. На Неделковски би му одзело премногу време да ги научи сите нив, а исто така и премногу работа на обајцата за да вршиме консултации и исправки со цел да се држи доследноста. Проблемот нема никаква врска со јазичните способности на колегата Неделковски (кои се исклучителни). Иако делува нелогично, ситуацијата е таква што уште еден човек би отворил повеќе работа место да се подобри делотворноста. Јас сум веќе наполно посветен на преводите, и тоа со години, па сите потреби се задоволени. Секако, сите предлози и коментари се добредојдени. Намерата не ми е да исклучам никого, туку чисто практична. Поздрав! --[[Корисник:Bjankuloski06|Б. Јанкулоски]] <small>([[Разговор со корисник:Bjankuloski06|разговор]])</small> 01:25, 16 јуни 2019 (CEST)
 
::{{коментар}} {{одговор|Bjankuloski06}}: Ви предлагам да вршите консултации со П.Неделковски во врска со искористување поими кои ги нема во правописот, во речници или во општата употреба. [[User:Vlad5250|Vlad5250]] <small>([[User talk:Vlad5250|разговор]])</small> 06:54, 16 јуни 2019 (CEST)
409

уредувања