Разлика помеѓу преработките на „Општина Сарај“

Додаден 271 бајт ,  пред 1 година
нема опис на уредувањето
Ознака: Изворно уредување 2017
== Демографија ==
Според проценка од 2016 година, општина Сарај има 41.226 жители.<ref name="ДЗС">{{наведена мрежна страница|url=http://makstat.stat.gov.mk/PXWeb/pxweb/mk/MakStat/MakStat__Naselenie__ProcenkiNaselenie/126_Popis_Ops_NasPolStar3112_mk.px/table/tableViewLayout2/?rxid=46ee0f64-2992-4b45-a2d9-cb4e5f7ec5ef|title=Население во Република Македонија на 31.12 по специфични возрасни групи, по пол, по општини, по години|publisher=[[Државен завод за статистика на Република Македонија]]|language=македонски|accessdate=2 мај 2018}}</ref>
 
{| border="1" cellspacing="0" cellpadding="2"
| '''религија'''
| '''вкупно'''
|-
| [[Православни]]
| 1.396
|-
| [[Муслимани]]
| '''33.815'''
|-
| [[Католици]]
| 49
|-
| [[Протестанти]]
| 0
|-
| Други
| 148
|-
|}
 
== Општествени институции ==
782

уредувања