Разлика помеѓу преработките на „Непрекинатост на функција“

с
с (Замена на застарена математичка синтакса согласно mw:Extension:Math/Roadmap)
Забелешка: величината <math>\delta </math> зависи само од изборот на <math>\epsilon</math> и (полу)должината на интервалот - <math>\ M</math>.
 
== Својства на непрекинатите функции ==
 
* Непрекината функција на затворен интервал е рамномерно непрекината на тој интервал;
409

уредувања