Отвори го главното мени

Промени

 
== Правило 4 ==
Согласката ''ј'' се обезвучува и пред [[слеана согласка|слеаните]] ''ц'', ''ч'' во зборови со претставка. циво
 
== Правило 5 ==
Анонимен корисник