Разлика помеѓу преработките на „Недела“

Додадени 370 бајти ,  пред 1 година
* „Недела“ - песна на [[Пол Елијар]] од [[1951]] година.<ref>Пол Елијар, ''Времето не проаѓа''. Скопје: Кочо Рацин, 1966, стр. 71-72.</ref>
* „Недела“ - книга на македонскиот писател [[Ермис Лафазановски]].<ref>Магор, ''Каталог 2015''. Скопје, 2015, стр. 22.</ref>
* „Спроти недела во стариот татков дом“ - песна на македонскиот поет [[Анте Поповски]].<ref>Анте Поповски, ''Дрво што крвави''. Скопје: Детска радост, Наша книга, Македонска книга, Култура, Мисла, 1991, стр. 129.</ref>
 
===Недела како тема во популарната музика===