Разлика помеѓу преработките на „Сон“

Додадени 357 бајти ,  пред 1 година
* „Земја на соништата“ (''Dream-Land'') - песна на Едгар Алан По од 1844 година.<ref>Едгар Алан По, ''Поезија'', Македонска книга, Скопје, 1969, стр, 31-33.</ref>
* „Сонот на детето“ - песна на македонскиот поет [[Анте Поповски]].<ref>Анте Поповски, ''Дрво што крвави''. Скопје: Детска радост, Наша книга, Македонска книга, Култура, Мисла, 1991, стр. 97.</ref>
* „Сон врз каменот крај езерото“ - песна на македонскиот поет [[Анте Поповски]].<ref>Анте Поповски, ''Дрво што крвави''. Скопје: Детска радост, Наша книга, Македонска книга, Култура, Мисла, 1991, стр. 126.</ref>
* „Последниот сон“ - расказ од македонската писателка [[Жанета Станоевска]], од 2011 година.<ref>Жанета Станоевска, ''Луѓе, птици и сеништа: Збирка раскази'', Темплум, Скопје, 2011.</ref>
* „Три соништа и едно јаве“ - расказ од македонската писателка [[Жанета Станоевска]], од 2011 година.<ref>Жанета Станоевска, ''Луѓе, птици и сеништа: Збирка раскази'', Темплум, Скопје, 2011.</ref>