Разлика помеѓу преработките на „Број“

Додадени 349 бајти ,  пред 1 година
 
==Броевите како тема во уметноста и во популарната култура==
* „Елементот на бројките“ - песна на македонскиот поет [[Анте Поповски]].<ref>Анте Поповски, ''Дрво што крвави''. Скопје: Детска радост, Наша книга, Македонска книга, Култура, Мисла, 1991, стр. 107-108.</ref>
* „Три и девет“ (''Three and Nine'') - песна на британската [[Рок-музика|рок]]-група „[[Рокси Мјузик]]“ (''Roxy Music'')“ од 1974 година.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=KRfpg1eRifc YouTube, Roxy Music - Country Life (1974) FULL ALBUM Vinyl Rip (пристапено на 27.12.2017)]</ref>
* „Подалеку од броевите“ (''Away from the Numbers'') - песна на британската [[Рок-музика|рок]]-група „[[Џем]]“ (''The Jam'') од 1977 година.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=2edt3GtdQ70 YouTube, The Jam - In the City (Full Album) 1977 (пристапено на 16.12.2017)]</ref>