Занает: Разлика помеѓу преработките

Додадени 333 бајти ,  пред 3 години
(изменета категоризација)
==Занаетот како тема во уметноста и во популарната култура==
* „Сè, сè, ама занает“ (''Све, све, али занат'') - српска народна приказна.<ref>''Народне приповетке''. Београд: Просвета, 1963, стр. 112-113.</ref> <ref>Вук Караџић, ''Српске народне приповијетке''. Београд: Лагуна и Вукова задужбина, 2017, стр. 245-247.</ref>
* „Запис за ковачот“ - песна на македонскиот поет [[Анте Поповски]].<ref>Анте Поповски, ''Дрво што крвави''. Скопје: Детска радост, Наша книга, Македонска книга, Култура, Мисла, 1991, стр. 9.</ref>
 
== Поврзано ==