Разлика помеѓу преработките на „Дунав“

Одземени 42 бајти ,  пред 1 година
река Дунав не поминава низ Букурешт и Кишанев!
(Кога Европска Унија стана географски значајно подрачје?!)
(река Дунав не поминава низ Букурешт и Кишанев!)
 
Поминува низ многу земји од средна и источна Европа: [[Германија]], [[Австрија]], [[Словачка]], [[Унгарија]], [[Хрватска]], [[Србија]], [[Бугарија]], [[Романија]], [[Молдавија]] и [[Украина]].
Минува низ повеќе главни градови и тоа: [[Виена]], [[Братислава]], [[Будимпешта]], [[Белград]], [[Букурешт]], [[Кишинев]].
 
При вливот во Црно Море таа се разделува на три ракава – Килиски, Сулински и Георгиевски. Најсеверниот – Килискиот ракав, служи за граница на Романија и Украина. Средниот ракав – Сулинскиот, е најполноводниот и најдлабокиот.
Анонимен корисник