Разлика помеѓу преработките на „Гроб“

Додадени 269 бајти ,  пред 1 година
(поврзница чаршаф)
== Гробот како тема во уметноста и во популарната култура ==
===Гробот како тема во книжевноста===
* „Гробница“ - кус расказ на македонскиот писател [[Митко Маџунков]] од 1984 година.<ref>Митко Маџунков, ''Међа света''. Београд: Просвета, 1984, стр. 202-203.</ref>
* „Гробот на пријателот“ - песна на српскиот поет [[Бранко Миљковиќ]].<ref>Бранко Миљковиќ, ''Избор''. Скопје: Мисла, култура, Македонска книга, 1988, стр. 19.</ref>
* „Гробот на Ловќен“ - песна на српскиот поет Бранко Миљковиќ.<ref>Бранко Миљковиќ, ''Избор''. Скопје: Мисла, култура, Македонска книга, 1988, стр. 26.</ref>