Разлика помеѓу преработките на „Вртикоп (општина)“

Одземени 18 бајти ,  пред 2 години
с
нема опис на уредувањето
с
Според пописот од 2001 г., општината Вртикоп има 15.654 жители и и ги опфаќа следниве општински оддели и населени места:
 
:* Општински оддел Вртикоп
::* град [[Вртикоп]] (или Вртокоп; Σκύδρα, Скидра) (5.081 жителижител)
:* Општински оддел Арсен
::* село [[Арсен (Воденско)|Арсен]] (Αρσένι, Арсени) (1.409 жители)
:* Општински оддел В’гени
::* село [[В’гени]] (Σεβαστιανά, Севастијана) (1.501 жителижител)
:* Општински оддел Врбени
::* село [[Врбени (Воденско)|Врбени]] (Νέα Ζωή, Неја Зои) (201 жителижител)
:* Општински оддел Групиново
::* село [[Групиново]] (или Гропино; Δάφνη, Дафни) (667 жители)
:* Општински оддел Каменик (1.691 жители)
::* село [[Каменик]] (Πετρία, Петрија) (921 жителижител)
::* село [[Бања (Ениџевардарско)|Бања]] (Λουτροχώρι, Лутрохори) (466 жители)
::* село [[Ново Село (Воденско)|Ново Село]] (Πλεύρωμα, Плеврома) (294 жители)
::* село [[Прањани]] (Άσπρο, Аспро) (794 жители)
:* Општински оддел Ризово
::* село [[Ризово]] (Ριζό, Ризо) (1.081 жителижител)
:* Општински оддел Треболец
::* село [[Треболец]] (Μαυροβούνι, Мавровуни) (1.021 жителижител)
 
=== Општинска единица Мениида ===