Разлика помеѓу преработките на „Претседател на Собранието на Македонија“

с
|-
! style="background:#DC241F; color:white;"| 4
| [[Димче Стојанов - Мире|Димче Стојанов]]<br />{{small|(1910–1991)}} || [[File:No image.png|60px]] || 4 јануари 1951 || 1918 ноемвридекември 1953 || [[Сојуз на комунистите на Македонија|Комунистичка партија на Македонија<br />{{small|во 1952 преименувана во}}<br />Сојуз на комунистите на Македонија]]
|-
! style="background:#DC241F; color:white;"| 5