Разлика помеѓу преработките на „Сон“

Додадени 266 бајти ,  пред 1 година
* „[[Тајната моја само сонот ја занае]]“ - книга на [[Златко Д. Пате]].<ref>Магор, ''Каталог 2015''. Скопје, 2015, стр. 22.</ref>
* „[[Сон за една работа]]“ (''Il sogno di una cosa'') - роман на италијанскиот писател [[Пјер Паоло Пазолини]] од 1962 година.<ref>Valerio Magreli, „Biografska beleška“, во: Pjer Paolo Pazolini, ''Put i nebo''. Beograd: Mali vrt, 2016, стр. 91.</ref>
* „Последниот сон“ - расказ на македонскиот писател [[Горан Петревски]] од 2014 година.<ref>Горан Петревски, ''Одбрани трудови''. Скопје: Темплум, 2014.</ref>
* „Во сонот сон“ (''A Dream within a Dream'') - песна на [[Едгар Алан По]] од 1827 година.<ref>Едгар Алан По, ''Поезија'', Македонска книга, Скопје, 1969, стр, 6-7.</ref>
* „Сон“ (''A Dream'') - песна на [[Едгар Алан По]] од 1827 година.<ref>Едгар Алан По, ''Поезија'', Македонска книга, Скопје, 1969, стр, 8.</ref>