Димитар Башевски: Разлика помеѓу преработките

[проверена преработка][проверена преработка]
* Круг (роман, 2017)
 
Неговите дела се преведувани и објавувани во странство на англиски, чешки, грчки, романски, српски, црногорски и албански. Застапуван во антологиите на македонската поезија и проза. Преведува од англиски и од словенските јазици. Добитник е на наградите „11 Октомври“, „Рациново признание“, „Ванчо Николески“, и „Печалбарска„13 повелба“Ноември“. Во 2001 год. Башевски беше прогласен за лауреат на престижната награда ''„Роман на годината“'' на Утрински весник за неговото дело, романот Бунар.
 
== Наводи ==
Анонимен корисник