Разлика помеѓу преработките на „Говедарство“

Одземени 678 бајти ,  пред 1 година
Одбиена последната промена (од 146.255.75.252) и ја поврати преработката 3091276 на 217.16.90.31
Ознаки: Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
(Одбиена последната промена (од 146.255.75.252) и ја поврати преработката 3091276 на 217.16.90.31)
{{Никулец}}
 
[[Категорија:Стопанство]]
 
Во Република Македонија говедарството е проширено низ целата територија.Фондот на говеда изнесува околу 250 000-300 000 грла.Еден дел од овој број сѐ уште се одгледува екстензивно во помали крдари, а другиот дел е организиран во посебни краварски фарми, со интензивен начин на одгледување.Автохтоното домашно говедо буша сѐ повеќе се заненува со фризиска и монтафонска раса.