Разлика помеѓу преработките на „Говедарство“

Додадени 678 бајти ,  пред 1 година
нема опис на уредувањето
Ознаки: Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
{{Никулец}}
 
[[Категорија:Стопанство]]
 
Во Република Македонија говедарството е проширено низ целата територија.Фондот на говеда изнесува околу 250 000-300 000 грла.Еден дел од овој број сѐ уште се одгледува екстензивно во помали крдари, а другиот дел е организиран во посебни краварски фарми, со интензивен начин на одгледување.Автохтоното домашно говедо буша сѐ повеќе се заненува со фризиска и монтафонска раса.
Анонимен корисник