Разлика помеѓу преработките на „Гордана Силјановска-Давкова“

нема опис на уредувањето
Била избрана за асистент по предметот политички систем на Правниот факултет во Скопје (1989), за доцент по уставно право и политички систем (1994), а потоа и за редовен професор во 2004. Била член на Уставната комисија на Собранието на РМ (1990-1992) и министер во [[Влада на Македонија од 1992|Владата на РМ (1992-1994)]]. Експерт за избори на ООН и потпретседател на групата Независни експерти за локална самоуправа при Советот на Европа. Член на Венецијанската комисија. Автор е на стотина научни трудови за уставното право и политичкиот систем.<ref>[http://pf.ukim.edu.mk/wp-content/uploads/2018/02/C.V.-GORDANA-SILJANOVSKA-DAVKOVA-2c-2016.pdf Биографија на проф. д-р Гордана Силјановска-Давкова, официјален веб портал на [[Правен факултет „Јустинијан I“ - Скопје]]]</ref>
 
На конвенцијаконвенцијата на [[ВМРО-ДПМНЕ]] која се одржала во [[Струга]], Гордана Силјановска-Давкова била избрана за претседателски кандидат.<ref>[https://www.novamakedonija.com.mk/makedonija/politika/%D0%B2%D0%BC%D1%80%D0%BE-%D0%B4%D0%BF%D0%BC%D0%BD%D0%B5-%D1%9C%D0%B5-%D1%98%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B4%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D0%BB%D1%98%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA/ ВМРО-ДПМНЕ ќе ја кандидира Силјановска-Давкова на претседателските избори, [[Нова Македонија]], 16.02.2019]</ref>
 
== Наводи ==