Википедија:Селска чешма: Разлика помеѓу преработките

Избришана содржина Додадена содржина
Нема опис на уредувањето
Ред 79:
Повелете овде, се дискутира за придавките кои ќе се користат во иднина за нашата држава на англиската Википедија. https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia_talk:Naming_conventions_(Macedonia)/2019_RFC#Summary_of_proposals_not_included_in_the_draft_(yet) [[User:Macedonicus|Macedonicus]] <small>([[User talk:Macedonicus|разговор]])</small> 12:40, 13 февруари 2019 (CET)
:Јас како што гледам, тие не само што самоиницијативно си ја внеле придавката „северномакедонски“ во инфокутијата, туку и ставиле кратенка „НМК“ на самиот почеток во статијата. --[[User:Ehrlich91|Ehrlich91]] <small>([[User talk:Ehrlich91|разговор]])</small> 13:46, 13 февруари 2019 (CET)
 
::Ќе се обратиме кај Заев да ја реши оваа новонастаната „вукој...на“. Неам нерви за да објаснувам на некои си недоквакани Алеманци со 0 социјален живот. Пробав, пишав и никој не врати. Се знае кој е крив за сето ова. Дополнително, луѓе што лицитираат преку јавни гласања/ анкети и слични глупости, при јасно наведен договор, што очекуваш да постигнеш со нив? Ги видов и се смеам, прво: убаво си пишува Македонско во договорот (што значи се користи не само на пасош, туку за цела нација), и второ, никаде не е дозволено во договорот да се користи „северномакедонски“, туку дури дава слобода сите кои не се владини тела да користат Македонија или македонско во каков контекст сакаат. Затоа нема да се смени тука ништо.--<big><font face="Monotype Corsiva">[[Корисник:MacedonianBoy|Никола]] <sup>[[Разговор со корисник:MacedonianBoy|Стоіаноски]]</sup></font></big> 14:59, 14 февруари 2019 (CET)
 
== Потребна ми е помош ==