Разлика помеѓу преработките на „Стандард и Пурс“

нема опис на уредувањето
(дополнување)
Како [[агенција за кредитен рејтинг]], „Стандард и Пурс“ издава кредитни рејтинзи за долгот на јавни и приватни [[Компанија|компании]], [[Влада|влади]] и други јавни ентитети. Таа е една од првите агенции која е национално признаена од американската [[Комисија за хартии од вредност]]. С&П издава краткорочни и долгорочни кредитни рејтинзи.
 
[[File:WorldCountries countriesby Standard & Poor's ratingsForeign Rating.svgpng|thumb|200pxupright=1.90|Земји во светот според кредитен рејтинг:<ref>{{cite web
{|class="wikitable"
|url=http://www.standardandpoors.com/ratings/sovereigns/ratings-list/en/us
|-
|title=S&P &#124; Ratings Sovereigns Ratings List &#124; Americas
|style="background: #385e0f; color: #ffffff"|AAA
|publisher= Standard & Poor's
|style="background: #6e8b3d"|AA
|date=
|style="background: #bee554"|A
|accessdate= August 7, 2011}}</ref><ref name=ResearchUpdate>Reference for the United States: {{cite web
|style="background: #ffc125"|BBB
|url=http://www.standardandpoors.com/servlet/BlobServer?blobheadername3=MDT-Type&blobcol=urldata&blobtable=MungoBlobs&blobheadervalue2=inline%3B+filename%3DUS_Downgraded_AA%2B.pdf&blobheadername2=Content-Disposition&blobheadervalue1=application%2Fpdf&blobkey=id&blobheadername1=content-type&blobwhere=1243942957443&blobheadervalue3=UTF-8
|style="background: #ff8600"|BB
|title=United States of America Long-Term Rating Lowered To 'AA+' On Political Risks And Rising Debt Burden; Outlook Negative
|style="background: #e04006"|B
|publisher= Standard & Poor's |accessdate=August 5, 2011}}</ref>]]
|style="background: #802a2a; color: #ffffff"|CCC
|style="background: #402a2a; color: #ffffff" |CC/D
|}]]
 
===Методологија на „Стандард и Пурс“ за определување на кредитен рејтинг на банките===
26

уредувања