Табела на чинови во Руското царство: Разлика помеѓу преработките

с
нема опис на уредувањето
[непроверена преработка][непроверена преработка]
Нема опис на уредувањето
сНема опис на уредувањето
Обер-гофмейстер ('''Главен пероналмајстор''') <BR>
Обер-шенк ('''Гавен крчмар''') <BR>
Обер-церемониймейстер ('''Главен церемонијалмајстор''') (sinceод [[1844]])<BR>
|-
|III
| Кабинетский регистратор ('''Кабинетски регистратор''') <BR>
Провинциальный секретарь ('''[[Ујезд|Провинцијален]] секретар''')<BR>
Сенатский регистратор ('''[[Сенат]]ски регистратор''') (sinceод [[1764]]) <BR>
Синодский регистратор ('''[[Синод]]ски регистратор''') (sinceод [[1764]])
| -
|-