Отвори го главното мени

Промени

Додадени 6 бајти ,  пред 11 година
+
Во филмската теорија, под '''жанр''' се подразбира примарниот метод на филмска категоризација. „Жанр“ се однесува на филмови кои се слични по своите наративни елементи, од кои се и составени.
 
==Категоризација на филмски жанрови==