Разлика помеѓу преработките на „Карло III од Неапол“

Одземени 2.214 бајти ,  пред 2 години
 
== Надворешни врски ==
 
{| style="margin: 0.5em auto 10px; font-size: 95%; clear: both;" class="wikitable succession-box"
| style="border-top: 5px solid #FFD700; text-align:center;" id="297" colspan="3" |<div id="298"> Чарлс III од Неапол </div><div id="300"> '''Капетан куќа во Анжу''' </div><div style="font-size:90%" id="303"> Кадетска гранка на '''[[Капетинска династија|капетовата династија]]''' </div> '''Роден:''' 1345 &nbsp; '''Починал:''' 24 февруари 1386 година
|- id="307"
! style="border-top: 5px solid #ACE777;" id="308" colspan="3" | Регионални наслови
|- style="text-align:center;" id="310"
| style="width:30%;" rowspan="1" id="311" | Претходен &nbsp; од <br /><br /> <nowiki></br></nowiki> Јоана I
| style="width: 40%; text-align: center;" rowspan="1" id="314" | '''Кралот на Неапол''' <br /><br /> <nowiki></br></nowiki> 1382-1386
| style="width: 30%; text-align: center;" rowspan="1" id="317" | Наследник &nbsp; од <br /><br /> <nowiki></br></nowiki> Ладислаус
|- style="text-align:center;" id="320"
| style="width:30%;" rowspan="1" id="321" | Претходен &nbsp; од <br /><br /> <nowiki></br></nowiki> Џејмс
| style="width: 40%; text-align: center;" rowspan="1" id="324" | '''[[Ахајско Кнежевство|Принцот од Ахеја]]''' <br /><br /> <nowiki></br></nowiki> 1383-1386
| style="width: 30%; text-align: center;" rowspan="1" id="327" | '''Празен''' <div style="font-size:90%" id="329"> Наслов следен од страна на </div> '''Pedro de San Superano'''
|- style="text-align:center;" id="333"
| style="width:30%;" rowspan="1" id="334" | Претходен &nbsp; од <br /><br /> <nowiki></br></nowiki> Марија
| style="width: 40%; text-align: center;" rowspan="1" id="337" | '''[[Крал на Унгарија|Кралот на Унгарија]] и Хрватска''' <br /><br /> <nowiki></br></nowiki> 1385-1386
| style="width: 30%; text-align: center;" rowspan="1" id="341" | Наследник &nbsp; од <br /><br /> <nowiki></br></nowiki> Марија
|}
[[Категорија:Родени во 1345 година]]
[[Категорија:Починати во 1386 година]]