Разлика помеѓу преработките на „Јужносемитски јазици“

(embed {{Нормативна контрола}} with wikidata information)
 
**[[стар јужноарапски јазик]] – изумрен источени јужносемитски јазик
**[[етиосемитски јазици]]
*'''Источни''': современи [[јужноарапски јазици]]; се говорат од мал број на луѓе во [[Јемен]] ([[Махра]] и [[Сокотра]]) и [[Оман]] ([[Дофар]]).
 
== Поврзано ==