Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Селска чешма“

(→‎No editing for 30 minutes on 17 January: ново заглавие)
Ознака: Достава на масовни пораки
::Скроз заборавив за топонимите. Тој ништожен и понижувачки член од Договорот нема што тука ни да се дискутира. Си имаме ние традиција и наши имиња кои си ги користиме.--<big><font face="Monotype Corsiva">[[Корисник:MacedonianBoy|Никола]] <sup>[[Разговор со корисник:MacedonianBoy|Стоіаноски]]</sup></font></big> 16:16, 16 јануари 2019 (CET)
* Мило ми е што се вклучивте во поголем број во дискусијата. {{одговор|Виолетова}} Жане, не спомнав да менуваме, туку само да го продискутираме ова важно прашање. {{одговор|MacedonianBoy}} Мене ми се допаѓа во целост предлогот на Никола, како за официјалното име според новите измени на Уставот, кои би требало да стапат на сила, кога ќе се усвои самиот договор и од другата страна, така и за тоа да постои дел за тоа како дошло до тоа име. Воедно, во тој дел може да се стават и предлозите на Марио за причините и како е изгласано новото име. Воедно, не знам, колку ја следите дискусијата на Википедија на англиски јазик, но таму како еден од причините за останување на истиот назив ја наведуваат и причината дека истото име не е општо познато, односно раширено во медиуми, публикации, книги и во општата јавност. Во исто време, ставот на Кирил, во целост го поддржувам. Што се однесува до најгрозниот дел од договорот за топонимите, јас тука нема ни да коментирам, затоа што ние не се водиме според договори, и никој не може нас да ни укажува како да уредуваме. --[[User:Ehrlich91|Ehrlich91]] <small>([[User talk:Ehrlich91|разговор]])</small> 18:27, 16 јануари 2019 (CET)
 
*Здраво, како што спомена [[User:Виолетова|Виолетова]] која инаку ме насочи на дискусијава, уставните измени стапуваат на сила кога Грција ќе го ратификува приемот во НАТО, така што дотогаш нема зошто било што да менуваме. Доколку дојде до ова, мислам дека ''Република Македонија'' ќе мора да пренасочува кон ''Република Северна Македонија'' или ''Северна Македонија'' бидејќи ова ќе биде нова домашна и меѓународна реалност - буквално сите институции на државата ќе го сменат името. Македонци, македонско, македонски јазик - се разбира дека остануваат исти. Топонимите си остануваат исти со нагласок дека официјално се нарекуваат така или онака. Поздрав. --[[User:FlavrSavr|FlavrSavr]] <small>([[User talk:FlavrSavr|разговор]])</small> 10:28, 17 јануари 2019 (CET)
 
== No editing for 30 minutes on 17 January ==