Сојузничка окупација на Германија: Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
 
Во последните недели во борбите во [[Европа]], силите на Соединетите Американски Држави ги надминале договорените граници за идните зони на окупација, а во некои места дури до 320 километри. Била создадена и привремена [[линија на контакти]] меѓу советските и американските сили.
 
[[Категорија:Окупирани територии во Втората светска војна]]
[[Категорија:Држави и територии настанати во 1945 година]]
[[Категорија:Политички режими од 1945 до 1991]]