Разлика помеѓу преработките на „Трајко Стаматоски“

с
нема опис на уредувањето
(создавање страница за лингвистот Трајко Стаматоски)
 
с
'''Трајко Стаматоски''' е македонски лингвист, роден на 6 мај, 1925 година во Скопје.
 
Како еминентен македонски лингвист, Стаматоски е автор е на околу 500 научни и стручни прилози. Неговото име, исто така е запишано и како главен и одговорен уредник на монографијата објавена во 1987. година, по повод 40-годишнината од формирањето на македонскиот фудбалски клуб Вардар.
Како еминентен македонски лингвист, Стаматоски е автор е на околу 500 научни и стручни прилози.
 
Како еминентен македонски лингвист, Стаматоски е автор е на околу 500 научни и стручни прилози. Неговото име, исто така е запишано и како главен и одговорен уредник на монографијата објавена во 1987. година, по повод 40-годишнината од формирањето на македонскиот фудбалски клуб Вардар.
252

уредувања