Разлика помеѓу преработките на „Битка кај Лепанто“

с
нема опис на уредувањето
с
с
|strength1=208 бродови<br />
* 202 галии,<br />
* 6 galleassesгалијаси<br />
22.840 војници<br />1.334 артилеристи|<ref name="Bicheno(2004)" />|
strength2=251 бродови<br />
* 206 галии<br />
* 45 galliotsгалиоти<br />
31.490 војници<br />741 артилеристи<ref name="TurkGunNote">Бројот на турските топови е проценет и не е прецизен.</ref>|<ref name="Bicheno(2004)" />|
casualties1=7.500 мртви<br />17 уништени бродови<ref name="ReferenceA">''Confrontation at Lepanto'' by T.C.F. Hopkins, intro</ref> |