Зборник на Миладиновци: Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
Нема опис на уредувањето
Во овој Зборник на 538 страници голем формат се објавени вкупно 660 песни, од кои 584 македонски и 76 бугарски. Покрај тоа, во книгата се приклучени уште и [[Свадба|свадбени]] обичаи од [[Струга]] и [[Кукуш]], годишни обичаи од Струга, верувања, игри, преданија, сопствени народни имиња, пословици, гатанки и мал македонско-хрватски [[речник]].
 
{{Location map many/old
{{ПозКарта повеќе
| Македонија
| relief = yes