Разлика помеѓу преработките на „Телевизија“

Додадени 255 бајти ,  пред 2 години
==Телевизијата како тема во уметноста и во популарната култура==
* „Филм на телевизија“ - расказ на српскиот писател [[Давид Албахари]].<ref>Давид Албахари, ''Опис смрти''. Београд: Српска књижевна задруга, 2004, стр. 125-131.</ref>
* „Последниот канал“ (''L'ultimo canale'') - расказ на италијанскиот писател [[Итало Калвино]].<ref>Italo Kalvino, ''Pre nego što kažeš „halo“''. Beograd: Rad, 2001, стр. 113-119.</ref>
* „Тоа го видов на телевизија“ (''I Saw It on T.V.'') - песна на американскиот рок-пејач [[Џон Фогерти]] (''John Fogerty'') од 1985 година.<ref>[https://www.youtube.com/watch?v=wKeCBmzASro YouTube, John Fogerty Centerfield Full album vinyl LP (Original release, including Zanz Kant Danz) (пристапено на 5.7.2017)]</ref>