Разлика помеѓу преработките на „Костур“

Одземен 1 бајт ,  пред 1 година
=== Сунѓери ===
 
Скелетот на сунѓерите е направен од микроскопски варовнички или силициумови спикули. 90% од сите видови сунѓери припаѓаат на демоспонгијата. Нивните „ скелети “ се направени од спикули од протенски влакна спонгин, минералот силика или двете. Таму каде што се присутни спикули на силика сунѓерите имаат поинаков облик од оние инаку слични стаклени сунѓери.
 
=== Иглокожи ===
Анонимен корисник