Википедија:ВикиПроект Одржување: Разлика помеѓу преработките

#Со создавањето на Википроектите се овозможува специјализација на некои коорисници во некоја област што може да предизвика до зголемување на бројот на квалитетни статии од таа област, подобрување на квалитетот и проширување на постоечките.
#Основен Википроект на Википедија е Википроектот Оддржување кој на корисниците им дава приоритети коишто треба да се остваруваат. Секој Википроект на Википедија содржи свои приоритети поврзани со облсата за кој тој се однесува.
#Секој корисник на Википедија може да сеоздадесоздаде Википроект од која било област.
 
===Препораки при создавање на нови Википроекти===