Разлика помеѓу преработките на „Предлошка:Будизам“

нема опис на уредувањето
(интервики)
[[Трите обележја на постоењето]]<br />
[[Пратитјасамутпада]]<br>
[[Самсара (будизам)|Самсара]] · [[Нирвана (будизам)|Нирвана]]<br/>
[[Сканда]] · [[Будистичка космологија|Космологија]]<br />
[[Кармата во будизмот|Карма]] · [[Препородување (будизам)|Препородување]]
[[Буда]] · [[Авалокитешвара|Бодхисатва]]<br/>
[[Четирите стадиуми на просветлувањето]]<br>
[[ПрајнаПраџна|Мудрост]] · [[Будистичка медитација|Медитација]] · [[Шила|Уредби]]<br/>
[[Парамита]] · [[Трите драгоцености]]<br>
[[Будистичко монаштво|Монаштво]] · [[Домаќин (будизам)|Домаќин]]