Македонски Авиотранспорт: Разлика помеѓу преработките

с
нема опис на уредувањето
[проверена преработка][проверена преработка]
Нема опис на уредувањето
сНема опис на уредувањето
 
== Флота ==
<gallery mode=packed-hover heights=150px>
{{Gallery
| File:Boeing 737-266-Adv, MAT - Macedonian Airlines (EgyptAir) AN0064923.jpg|Боинг 737-200, три летала
| title =
| File:MAT Macedonian Airlines Boeing 737-3B7, Z3-AAF@ZRH,01.10.2007-489ee - Flickr - Aero Icarus.jpg|Боинг 737-300, четири летала
| align =
| File:MAT Macedonian Airlines Boeing 737-500, Z3-AAH@ZRH,09.08.2008-525bt - Flickr - Aero Icarus.jpg|Боинг 737-500, две летала
| footer =
| File:103dh - MAT - Macedonian Airlines DC-9-32; Z3-AAB@ZRH;11.08.2000 (5876334920).jpg|Даглас DC-9, три летала
| style =
| File:Yakovlev Yak-42D, MAT - Macedonian Airlines (Sar Avia - Saratov Airlines) AN0197892.jpg|Јаковлев Јак-42, едно летало
| state =
| File:Z3-AAG CRJ.900 MAT ZRH 30SEP08 (3176681560).jpg|Канадер CRJ-900, едно летало
| height =
| File:MAT Macedonian Airlines Tupolev Tu-154M Wallner.jpg|Туполев Ту-154, едно летало
| width =
</gallery>
| captionstyle =
| File:Boeing 737-266-Adv, MAT - Macedonian Airlines (EgyptAir) AN0064923.jpg
| alt1=
| Боинг 737-200, три летала
| File:MAT Macedonian Airlines Boeing 737-3B7, Z3-AAF@ZRH,01.10.2007-489ee - Flickr - Aero Icarus.jpg
| alt2=
| Боинг 737-300, четири летала
| File:MAT Macedonian Airlines Boeing 737-500, Z3-AAH@ZRH,09.08.2008-525bt - Flickr - Aero Icarus.jpg
| alt3=
| Боинг 737-500, две летала
| File:103dh - MAT - Macedonian Airlines DC-9-32; Z3-AAB@ZRH;11.08.2000 (5876334920).jpg
| alt4=
| Даглас DC-9, три летала
| File:Yakovlev Yak-42D, MAT - Macedonian Airlines (Sar Avia - Saratov Airlines) AN0197892.jpg
| alt5=
| Јаковлев Јак-42, едно летало
| File:Z3-AAG CRJ.900 MAT ZRH 30SEP08 (3176681560).jpg
| alt6=
| Канадер CRJ-900, едно летало
| File:MAT Macedonian Airlines Tupolev Tu-154M Wallner.jpg
| alt7=
| Туполев Ту-154, едно летало
}}
 
== Надворешни врски ==