Разлика помеѓу преработките на „Правило на десна рака“

# Палецот покажува во насока на вкрстениот производ Ф.
 
На пример, за позитивно наелектризирана честичка која се движи кон север, во област каде што магнетното поле покажува кон запад, резултантната сила покажува нагоре.<ref name=p345>{{cite web|url=http://www.physics.udel.edu/~watson/phys345/Fall1998/class/1-right-hand-rule.html|title=PHYS345 Introduction to the Right Hand Rule|work=udel.edu |first=George |last=Watson |publisher=University of Delaware |year=1998}}</ref>
 
=== Примена ===