Сојузни држави и територии на Австралија: Разлика помеѓу преработките

с
сНема опис на уредувањето
!align="right"|Површина (км²)
|- align=center
| {{знамеикона|Австралија}} ||align=left| [[Австралиска антарктичкаАнтарктичка територијаТериторија]] || || || {{безпрелом|надв. тер.}} ||align=left| ([[Мосон]]) ||align=right| 1.000 ||align=right| 5.896.500
|- align=center
| {{знамеикона|Божиќен Остров}} ||align=left| [[Божиќен Остров]] || CX || || {{безпрелом|надв. тер.}} ||align=left| [[Флаинг Фиш Коув]] ||align=right| 1.493 ||align=right| 135
| {{знамеикона|Тасманија}} ||align=left| [[Тасманија]] || AU-TAS || TAS || држава ||align=left| [[Хобарт]] ||align=right| 507.626 ||align=right| 68.401
|- align=center
| {{безпрелом|{{знамеикона|АПТ}}}} ||align=left| [[Австралиска престолнинскаПрестолнинска територијаТериторија]] || AU-ACT || ACT || {{безпрелом|внат. тер.}} ||align=left| [[Канбера]] ||align=right| 358.894 ||align=right| 2.358
|- align=center
| ||align=left| [[Херд и Макдоналд]] || HM || || {{безпрелом|надв. тер.}} ||align=left| (Атлас Коув) ||align=right| 0 ||align=right| 372