Разлика помеѓу преработките на „Правило на десна рака“

* Индуктивната струја од движењето во магнетно поле (позната како Флеминговото правило на десна рака).
* Единиците на x, y и z во картезискиот координатен систем можат да бидат избрани за да го следат правилото од десната рака. Практични координатни системи често се користат во круто тело и кинематика.
 
== Поврзано ==
 
== Наводи ==
{{наводи}}
 
== Надворешни врски ==