Разлика помеѓу преработките на „Правило на десна рака“

 
=== Појаси и завртки ===
[[Image:Screw thread handedness.png|thumb|right|Лево и деснорачни завртки]]
 
[[Појас]] е закривена линија формирана со точка која ротира околу центар, додека центарот се движи нагоре или надолу по Z-оската. Спиралите се или десно-или лево раки, завитканите прсти кои даваат насока на вртење и палецoт кој ја дава насока на движење по Z-оската.