Кавкаски јазици: Разлика помеѓу преработките

→‎Надворешни врски: ситна поправка
(ситна поправка)
(→‎Надворешни врски: ситна поправка)
 
== Надворешни врски ==
* [http://www.lib.utexas.edu/maps/commonwealth/ethnocaucasus.jpg Етнолингвистичка карта на ЦИАwww.lib.utexas.edu]
* [http://www.circassiandiaspora.com/sozluk Кавкаски речник]
* [http://web.archive.org/web/20050518104612/http://www.ling.lu.se/persons/Arthur/caucprojreport.pdf Иберо-кавкаската врска]
* [http://www.acnet.ge/ike.htm The A. Грузиска академија на науките]
* [http://linguarium.iling-ran.ru/publications/caucas/alw_cau_content.shtml Атлас на кавкаските јазици]