Разлика помеѓу преработките на „Лисици“

Додадени 197 бајти ,  пред 1 година
==Лисиците како тема во уметноста и во популарната култура==
===Лисиците како тема во книжевноста===
* „Лисицата лекар“ - кавкаска народна приказна.<ref>''Кавкаске бајке''. Београд: Народња књига, 1963, стр. 161-165.</ref>
* „Како лисицата го оженила сиромавиот“ - кавкаска народна приказна.<ref>''Кавкаске бајке''. Београд: Народња књига, 1963, стр. 148-158.</ref>
* „Лисицата и волкот“ - унгарска народна приказна.<ref>''Мађарске бајке''. Београд: Народња књига, 1974, стр. 104-106.</ref>