Разлика помеѓу преработките на „Ерзјански јазик“

с
ситна промена
(+)
с (ситна промена)
'''Ерзјанскиот јазик''' е зборуван од околу 500 000 луѓе во стевот од кои 440 000 само во [[Русија]]. Официјален е во [[Мордовија]] заедно со рускиот јазик. Јазикот се пишува со [[ерзјанска азбука]], азбука базирана на [[кирилица]]та. Ерзјанскиот јазик е дел од групата на [[мордвински јазици]] од групата на [[фино-волшки јазици]].
 
==Гласови==