Разлика помеѓу преработките на „Српскохрватска граматика“

Исправена грешка при пишување
(Исправена грешка при пишување)
Ознаки: Мобилно уредување Уредување од прилогот за Андроид Уредување од мобилен извршник
 
'''Граматиката на [[српскохрватскиот јазик]]''' (т.е. на хрватскиот, српскиот, босанскиот и црногорскиот јазик) е карактеристична по тоа што нема членови за [[именки]], именките имаат седум [[падеж]]и и има соженисложени [[Граматичко време|граматички времиња]]. Именките имаат три [[Граматички род|рода]] и два [[Граматички број|броја]]. Придавките во српскиот јазик можат да се степенуваат на три начина: [[позитив]], [[компаратив]] и [[суперлатив]].
 
== Именки ==
2

уредувања